ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Florin Mergea și Horia Tecău au câștigat meciul de dublu împotriva echipei spaniole, cu  3-6, 6-1, 1-6, 7-5, 6-3. Scorul general este acum 2-1 pentru iberici. Mâine se joacă două partide de simplu, începând la ora 13.00, la Sala Polivalentă din Cluj Napoca. 

"De asta merg în fiecare zi la antrenament, pentru astfel de partide. Mâine se poate întâmpla orice, la simplu. Avem un obiectiv și mai important anul acesta și sper să vă aducem o medalie de la Olimpiadă", a declarat Tecău, potrivit gsp.ro.

(Știrea inițială)

Roberto Bautista Agut (15 ATP) l-a învins vineri cu scorul de 6-3, 6-2, 6-1 pe Adrian Ungur (185 ATP).

Echipa de tenis a Spaniei conduce România cu 2-0 la finalul primei zile a întâlnirii de Cupa Davis, care se dispută la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în cadrul turului 2 al Grupei I a zonei Europa/Africa.

Adrian Ungur a început partida cu Roberto Bautista Agut cu mult mai puțin curaj decât Marius Copil în precedentul meci, fiind învins de spaniol în doar 1 oră și 37 de minute.

În primul set Ungur și-a pierdut repede serviciul, iar Agut a făcut 3-1 și apoi 5-1. La acest scor, jucătorul român a avut singurul moment în care a reușit să îi pună probleme adversarului. El a realizat sigurul său break din meci, reușind să reducă diferența la 3-5. Imediat însă spaniolul și-a câștigat serviciul și a încheiat setul, scor 6-3.

Roberto Bautista Agut a continuat să-și domine adversarul și în setul secund, preluând conducerea încă de la început cu 2-0. Agut s-a impus în final cu 6-2.

În setul al treilea, tenismanul spaniol s-a impus cu 6-1 după doar 28 de minute de joc. Adrian Ungur nu a reușit să câștige decât un ghem în acest ultim set, potrivi Agerpres.

Tot vineri, în prima partidă a confruntării România - Spania, Feliciano Lopez (nr. 20 ATP) l-a învins pe Marius Copil cu scorul de 7-6 (4), 5-7, 6-4, 3-6, 6-3.

Sâmbătă e programat meciul de dublu dintre Horia Tecău/Florin Mergea și Marc Lopez/Pablo Carreno Busta, iar duminică se vor disputa meciurile Marius Copil - Roberto Bautista Agut și Adrian Ungur - Feliciano Lopez.