ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dinamo și ASA Târgu Mureș s-au calificat în semifinalele Cupei României, cu goluri marcate în prelungiri și din lovituri de la 11 metri.

Dinamo București s-a calificat dramatic în semifinalele Cupei României la fotbal, printr-un gol marcat în ultimele secunde, marți seara, pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare, în meciul câștigat cu scorul de 2-1 (1-0) în fața formației Astra Giurgiu, în sferturile de finală ale competiției.

 Dinamo a deschis scorul prin camerunezul Eddy-Harlem Gnohere (16), dar nu a mai făcut același joc bun în repriza secundă. Alb-roșii ar fi trebuit să primească un penalty în minutul 63, când mingea a lovit mâna lui Filipe Teixeira în propriu careu.

Astra a pus mai multă presiune în ultima parte a meciului și avut o bară în minutul 83, prin Daniel Niculae, fază la care arbitrul asistent Octavian Șovre a semnalizat eronat ofsaid. Giurgiuvenii au restabilit egalitatea prin Gabriel Enache (90+1), cu un șut din afara careului.

Dinamo a ieșit imediat la atac și a marcat în urma unei acțiuni personale a croatului Antun Palic (90+4), la ultima fază a meciului, potrivit Agerpres.

Și ASA Târgu Mureș s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins-o pe ACS Poli Timișoara cu scorul de 7-6 la loviturile de departajare, pe Stadionul ''Dan Păltinișanu'' din Timișoara, scorul fiind egal, 1-1, atât la expirarea timpului regulamentar, cât și după prelungiri.

Poli a deschis scorul prin Robert Elek (24) și a fost aproape de a-și mări avantajul, dar Javi Hernandez a ratat un penalty acordat după henzul în careu al lui Velayos. ASA a avut o bară în debutul reprizei secunde, prin Marius Axente (47).

Mureșenii au egalat pe finalul partidei, prin croatul Sasa Balic (80), dar au jucat prelungirile în zece oameni, după eliminarea lui Pablo Brandan (90+3).