ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul fotbalist Lucian Bălan, în vârstă de 56 de ani, component al echipei Steaua câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1986, s-a sinucis, joi, la Baia Mare, după ce a luat o supradoză de medicamente, informează Mediafax.

Bălan suferise un accident vascular cerebral, iar la 2 octombrie, mama sa a decedat.

Lucian Bălan a mai avut două tentative de sinucidere, în 2004 şi 2010, fiind găsit de fiecare dată în stare de inconştienţă de către mama sa.

"Nu-mi vine să cred. Acum două luni am vorbit cu el şi l-am simţit bine, nu avea probleme, eu asta am sesizat din vocea lui. Îmi pare rău că a recurs la acest gest şi regret că nu a putut să se echilibreze în viaţă. Ştiam că a mai încercat o dată să se sinucidă. Sunt trist. Dumnezeu să-l ierte”, a declarat, pentru Prosport, fostul său coechipier, Ştefan Iovan.

Născut pe 25 iunie 1959, în Bucureşti, Lucian Bălan a fost de patru ori campion al României şi a cucerit trei Cupe ale României cu Steaua Bucureşti. A fost câştigător (1986) şi finalist (1989) al Cupei Campionilor Europeni şi câştigător al Supercupei Europei (1987) cu Steaua. Tot în tricoul roş-albastru a jucat finala Cupei Intercontinentale (1987) pierdută cu scorul de 1-0 în faţa formaţiei argentiniene RIver Plate.