ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) s-a calificat, miercuri, în turul al treilea al turneului de Grand Slam de la Wimbledon.
 
Ea a trecut de Mihaela Buzărnescu (31 de ani, 53 WTA) în trei seturi, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-2.

În primul set, Simona s-a desprins la 2-0, Miki a revenit, apoi au urmat trei break-uri survenite pe fondul multitudinii de erori nerforțate, relatează gsp.ro. Fostul lider mondial s-a regrupat, și-a ridicat nivelul serviciului, nu a mai comis nicio greșeală și a închis setul după fix 30 de minute.
 
Fosta lideră WTA va juca în turul trei cu bielorusa Victoria Azarenka (29 de ani, 40 WTA). Partida se va disputa joi, la o oră ce urmează să fie anunțată de organizatori.
„Vika” a câștigat de două ori Australian Open, iar cea mai bună performanță de la Wimbledon a fost prezența în semifinale, în 2011 și 2012.

Halep și Azarenka s-au întâlnit de patru ori. Fiecare dintre ele are două victorii. Românca a câștigat ultimele două întâlniri: în 2017, la Wimbledon, și în 2015, la US Open. Azarenka a câștigat în 2012, la Linz și la Doha.