ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Petrescu, care a preluat, luna trecută, conducerea tehnică a echipei ASA Târgu Mureș, a spus că va părăsi clubul după meciul de miercuri din Supercupa României.
 
Tehnicianul invocă problemele financiare apărute la echipa ardeleană săptămâna aceasta.

Petrescu a spus că nu mai există nicio şansă să rămână în funcţie, având în vedere că a acceptat oferta clubului chinez Jiangsu Guoxin-Sainty. 

"Nu, în niciun caz (n.r. - nu va rămâne). Dacă voi câştiga (n.r. - Supercupa României), va fi extraordinar. Sper să câştig pentru că de aceea am rămas. Dar după aceea nu sunt şanse. Oferta (n.r. - de la clubul chinez) am avut-o mai de mult, dar nu am vrut să plec. În momentul în care s-au ivit aceste probleme era însă clar că îmi e greu să mai continui. Eu nu aş fi vrut să plec, pentru că am convins nişte jucători să vină aici, făcusem o echipă. Indiferent de ofertă eu eram tentat să continui", a spus antrenorul, conform România Liberă.

Dan Petrescu  este convins că vicecampioana României din sezonul precedent nu se va destrăma în ciuda problemelor financiare.

 "M-am simţit foarte bine la ASA. Aş fi vrut să stau mai mult, condiţiile erau extraordinare, creasem un grup extraordinar. În meciurile amicale am demonstrat că suntem greu de bătut. Cred că anul acesta, dacă rămâneam toţi, ASA s-ar fi bătut la primele locuri. Nu ştiu dacă la titlu, dar sigur la primele locuri. Nu cred că ASA se va destrăma. Referitor la o participare bună în Liga Europa rămâne de văzut, dacă vor rămâne actualii jucători. Cu lotul de acum ASA va face faţă foarte bine în Liga Europa", a menţionat tehnicianul.
 
Dan Petrescu mai susţine că toţi jucătorii din lot negociază cu alte cluburi

"Era normal ca fiecare jucător să încerce să plece la ce se întâmplă acum. Nu are nimeni vină pentru ce se întâmplă, nici cei de la club, nici jucătorii, pur şi simplu s-a întâmplat aşa, din senin a căzut această veste. Şi chiar nu ai pe cine să acuzi. Sunt convins că toţi jucătorii negociază cu alte cluburi, dar toate aceste probleme trebuie discutate cu cei de la club pentru că mai multe nu pot să spun", a precizat antrenorul.

Supercupa României, dintre formaţiile Steaua Bucureşti şi ASA Târgu Mureş se va disputa miercuri, pe stadionul Farul din Constanţa, de la ora 21.00.

Conducerea grupării ASA Târgu Mureş a anunţat, luni, că jucătorii şi staful tehnic au fost informaţi asupra faptului că, temporar, conturile clubului au fost blocate în urma controlului ce a avut loc în perioada 2014-2015, la sediul asociaţiei. Măsura blocării conturilor a fost contestată de club în instanţă.