ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Societatea Română de Televiziune a dat publicității un comunicat în care explică de ce nu a transmis meciurile Campionatului Mondial de handbal din Danemarca, la care reprezentativa feminină a țării noastre a obținut medalia de bronz.

"Televiziunea Română urmărește să transmită toate competițiile sportive importante și depune eforturi susținute în acest sens. Însă, trebuie ținut cont de faptul că TVR este doar unul dintre jucătorii activi din piața TV din România", informează comunicatul instituției.

Astfel, licitația pentru vânzarea drepturilor TV pentru Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2015, deținute de Compania beIN (divizia de sport a Al Jazeera), a avut loc în perioada 2012-2013.

"Televiziunea publică a participat și a depus o ofertă cu o sumă importată, dar drepturile TV au fost atribuite unui post comercial din România. De altfel, prețul ridicat a făcut imposibilă cumpărarea drepturilor TV și de către alte televiziuni publice din Europa - exemple: Rusia, Germania, Cehia, Ungaria, Olanda", se arată în explicația TVR.

Comunicatul menționează că Jocurile Olimpice de Vară de la Rio 2016, Campionatul European de Handbal 2016 și Campionatul European de Handbal 2018 vor putea fi vizionate, în exclusivitate, la TVR.