ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Simona Halep a câștigat cu emoții partida din primul tur de la BRD Bucharest Open cu Barbora Krejcikova, în trei seturi.

Românca a început prost și a pierdut surprinzător primul set împotriva locului 200 WTA, scor 3-6. Halep a revenit ca o mare campioană și a câștigat categoric următoarele două seturi, scor 6-1, 6-1.

În turul următor, ocupanta locului 5 WTA o va întâlni pe Isabella Shinikova (156 WTA), potrivit gsp.ro.
 
Monica Niculescu a învins-o pe Andreea Mitu, în primul tur la BRD Bucharest Open, scor 6-2, 6-4. Niculescu s-a impus după o oră și 29 de minute.

În turul doi, Monica Niculescu o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Polona Hercog (Slovenia), locul 84 WTA, și Sesil Karatanceva (Bulgaria), poziția 206 WTA în clasamentul mondial, potrivit digisport.ro.
 
Patricia Țig a trecut de Ioana Mincă, în două seturi, 7-6, 6-3. Meciul dintre cele două a durat o oră și 59 de minute.
 
Gabriela Ruse a fost învinsă de Anastasija Sevastova, în două seturi, 3-6, 4-6.
 

(Știrea inițială)
 
Simona Halep va debuta contra cehoaicei Barbora Krejcikova la BRD Bucharest Open, turneul programat săptămâna viitoare la Arenele BNR din Capitală.

Câștigătoare a ediției inaugurale, din 2014, Halep (24 ani, 5 WTA) este principala favorită a turneului de la București, în timp ce Krejcikova (20 ani) se află pe locul 188 în clasamentul mondial.

„E pentru prima dată când voi juca împotriva ei, voi avea emoții, pentru că voi juca acasă, dar sper să fie bine”, a prefațat partida Simona Halep, care va juca în optimi contra învingătoarei din meciul dintre o jucătoare venită din calificări și Katerina Kozlova, din Ucraina.

Tot în primul tur vor avea loc și două dueluri românești. Monica Niculescu, a cincea favorită a turneului, va juca împotriva Andreei Mitu, confruntare decisă chiar de Simona Halep, care a extras din urnă numele lui Mitu.

Niculescu (28 ani, 47 WTA) a învins-o pe Mitu (24 ani, 159 WTA) în ambele confruntări de până acum, în 2007, la un turneu ITF la București, cu 7-5, 7-6, în optimi, și anul trecut la turneul WTA din Capitală, în sferturi, cu 4-6, 6-0, 6-2. 
 
Patricia Țig se va duela cu junioara Ioana Mincă, beneficiara unui wild-card. Aflată și pe tabloul principal datorită unei invitații, o altă junioară, Gabriela Ruse (318 WTA) va lupta pentru un loc în optimi cu Anastasija Sevastova (Letonia).
 
Turneul din Capitală este dotat cu premii totale de 226 750 dolari și va fi transmis săptămâna viitoare, începând de luni, în direct și în exclusivitate la Digi Sport.

Campioana de anul trecut, Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), a treia favorită anul acesta, va juca în primul tur cu bielorusa Aleksandra Sasnovici. 

Programul primului tur al tabloului principal

Simona Halep (cap de serie 1) - Barbora Krejcikova (Cehia)

Katerina Kozlova (Ucraina) - jucătoare venită din calificări 

Polina Leikina (Rusia) - Iaroslava Șvedova (Kazahstan) 

jucătoare venită din calificări - Danka Kovinic (Muntenegru/6) 

Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia/3) - Aleksandra Sasnovici (Belarus) 

Ysaline Bonaventure (Belgia) - Pauline Parmentier (Franța) 

Paula Kania (Polonia) - Vania King (SUA) 

Kristina Kucova (Slovacia) - Cagla Buyukakcay (Turcia/ 8) 

Monica Niculescu (5) - Andreea Mitu 

Sesil Karatanceva (Bulgaria) - Polona Hercog (Slovenia) 

jucătoare venită din calificări - Maria-Teresa Torro-Flor (Spania) 

Teliana Pereira (Brazilia) - Laura Siegemund (Germania/ 4) 

Anastasija Sevastova (Letonia/ 7) - Gabriela Ruse 

Patricia Țig - Ioana Mincă 

jucătoare venită din calificări - Francesca Schiavone (Italia) 

Sara Errani (Italia/ 2) - Aleksandra Krunic (Serbia)