ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul de Arbitraj Sportiv a emis decizia oficială în cazul Simonei Halep, iar suspendarea sportivei se reduce la doar 9 luni, termen care curge de la data de 7 octombrie 2022. Ca urmare a deciziei TAS, Simona Halep poate reveni în circuitul profesionist de tenis, pentru că a depășit cu mult cele 9 luni de suspendare, potrivit stiripesurse.ro. Perioada a expirat la 6 iulie 2023, astfel că Halep poate reveni pe teren.

În decizia TAS, cei de la ITIA, care o condamnaseră la 4 ani de suspendare, sunt obligați să îi plătească Simonei Halep 20.000 de franci elvețieni taxe de judecată.

„Dispoziții
Comisia de la TAS a emis următoarea decizie:

1. Recursul formulat de Simona Halep la 28 septembrie 2023 împotriva deciziei pronunțate la 22 septembrie 2023 de către Tribunalul independent al ITF este admisibilă și se admite în parte.

2. Recursul depus de Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) la 14 decembrie 2023 împotriva deciziei decizia pronunțată la 22 septembrie 2023 de Tribunalul independent al ITF este admisibil și se respinge.

3. Decizia pronunțată la 22 septembrie 2023 de către Tribunalul independent al ITF se anulează.

4. Se constată că Simona Halep a comis încălcări ale regulilor antidoping în temeiul articolelor 2.1 (prezență) și 2.2 (utilizare) din Programul antidoping în tenis 2022 ca urmare a prezenței unei substanțe interzise (Roxadustat) în proba sa de urină recoltată în timpul competiției la 29 august 2022.

5. Simona Halep este sancționată cu o perioadă de suspendare de nouă (9) luni, începând cu data de 7 octombrie 2022.

6. Simona Halep beneficiază de credit pentru suspendarea provizorie executată începând cu 7 octombrie 2022.”

Prima reacție a jucătoarei după verdictul TAS: „Adevărul a triumfat. Abia aștept să mă întorc în circuit”

„Adevărul a triumfat (...) Abia aștept să mă întorc în circuit”, este prima reacție oferită de Simona Halep după verdictul TAS. „De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut credința că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, pentru că sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea. Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit. Aș dori să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început; Și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil. Abia aștept să mă întorc în circuit”, a spus Simona Halep, potrivit Antena3 CNN.