ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dezamăgit de demersul Primăriei Ploiești privind evacuarea restaurantului pe care îl deține, fostul campion mondial la box Leonard Doroftei a decis să părăsească România împreună cu familia.

Conform autorităților locale, clădirea este încadrată ca fiind cu risc seismic. Doroftei, acum în vârstă de 47 de ani, fost campion mondial de box, categoria semi-ușoară (61,9 kg), la versiunea WBA, între 5 ianuarie 2002 și 24 octombrie 2003, a primit o notificare din Primăria Ploiești că trebuie să își închidă pubul până pe 25 august.

Conform propriilor declarații, Doroftei a investit 200.000 de euro în pub.

„Proștilor, nu mai stau în România, mă duc în Canada, În octombrie, după ce rezolv aici cu toate datoriile, revin în Canada! Toată familia are cetățenia, asta e! O iau de la capăt la Montreal. Am doi băieți, unul e la fizică nucleră, la Măgurele, altul e la Drept, fata cea mică intră la liceu și-mi spune că vrea să fie doctoriță, am nevoie de banii ăștia pe care îi scoteam din pub să-i cresc pe ei! Ce să mă apuc să fac, cămătorii, cerșetorie, furt, să antrenez pe 1.000 de lei? O să mă apuc și de asta, dacă e nevoie!

Ați uitat prea ușor când vă făceam mândri, când un român se lupta în America pentru voi! Erau vremuri când nu puteai vorbi de România fără să roștești numele de Doroftei. Nu m-am bătut pentru bani, ci pentru performanță, pentru țară. Și am fost și sunt om, nu o mașină!”, a spus Doroftei pentru Libertatea.

În aceeași situație se află și Galeriile de Artă Ploiești, aceasta desfășurându-și activitatea la parterul blocului în care se află și Doroftei Pub.