ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondat pe 7 iunie 1947 ca „ASA București” (Asociația Sportivă a Armatei București) de către Ministerul Apărării Naționale, clubul și-a schimbat de mai multe ori numele, până la stabilirea numelui „Steaua” în 1961. 

Gigi Becali nu va mai putea folosi numele Steaua, după decizia Curții de Apel, din 21 decembrie. Patronul roș-albaștrilor mai are o singură cale de atac înainte ca hotărârea să fie definitivă - Înalta Curte de Casație și Justiție -, iar azi a anunțat că echipa se va numi FCSB. În urma acestei decizii, echipa își schimbă numele după 56 de ani în care a evoluat sub numele de Steaua.

Pănă când ICCJ va da un verdict final, hotărârea Curții de Apel este executorie, astfel că Gigi Becali nu mai poate folosi numele "Steaua". Deși a înregistrat mai multe denumiri la OSIM, FCSB, Fotbal Club Sport București și Fotbal Club Sporting București, finanțatorul roș-albaștrilor s-a decis asupra primei titulaturi, adică aceeași folosită și până acum. Dacă până acum era abrevierea de la Fotbal Club Steaua București, acum pur și simplu acesta va fi numele echipei.

„Eu am schimbat numele la Registrul Comerțului. Am schimbat în FCSB. Am anunțat Federația și Liga. Nu aștept până în vară, nu stau să mă cert cu ei. Lumea știe care e Steaua. De aia nu mai dă Alibec goluri, că nu se mai cheamă Steaua și se cheamă FCSB", a declarat Gigi Becali la Digi Sport.

„Lucrurile firești nu le poate schimba nimeni: nici un miliard de judecători. Sunt lucruri spirituale, pe care le-a lăsat Dumnezeu. Eu sunt continuatorul Stelei, asta e Steaua. Se pot da peste cap 7 miliarde de judecători, și Lăcătuș, și Papa de la Roma, și forțele NATO. Nu au cum să schimbe firea, așa e lăsat de la Dumnezeu. Nu mai stau să mă cert, am schimbat peste tot: FCSB. Cine vrea, să îi spună Steaua, dar numele e FCSB. Asta e licența. Nu stau toată ziua în stres cu Armata, eu vreau să îmi simplific viața mea. Vreți să schimb? Bine, mă, schimb!", a continuat Gigi Becali.

„Nu am capitulat. Pentru mine FCSB e Steaua, pentru toți e Steaua. Eu cred 100% că judecătorii de la Înalta Curte vor întoarce decizia. Eu nu cred că toți judecătorii din România sunt nebuni la cap. Lucrurile sunt clare, am palmares, istorie, eu sunt continuatorul. Doar am plecat de acasă, din Ghencea. FCSB e Steaua și așa va rămâne în vecii vecilor! Amin! Ei contestă și FCSB, dar au pierdut peste tot. FCSB va fi și la UEFA sau FIFA, pe marca FCSB iau licența", a mai spus Becali.