Toate sportivele din România au fost eliminate prematur în proba individuală de spadă de la Jocurile Olimpice de la Rio, cea mai departe (în optimi) ajungând Ana-Maria Popescu.

Simona Gherman și Simona Pop părăsiseră competiția încă din primul tur-Gherman pierduse cu 10-13 în fața sportivei din Franța, Lauren Rambi iar Simona Pop, la prima să participare la o competiție majoră, se înclinase în față canadiencei Leonora Mackinnon, cu 10-15. 

Ana-Maria Popescu (Ana-Maria Brânză înainte de căsătorie), finalista a probei la olimpiada din 2008 de la Beijing, după ce a depășit-o în primul tur pe franțuzoaica Auriane Mallo cu 15-8 a trebuit să se recunoască învinsă în fața unei sportive din Coreea de Sud, Choi Injeong (8-15).

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews