ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La sediul Federației Române de Fotbal a avut loc tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României.

Programul semifinalelor:

Dinamo - Steaua

ASA Tg. Mureș - CFR Cluj

Semifinalele se vor disputa în sistem tur-retur, prima echipă extrasă fiind organizatoare a jocului tur. Prima manșă este programată pe data de 2 martie, iar a doua se va disputa pe 20 aprilie.

Dacă, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menține (la puncte și golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câștigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj.

Dacă și în aceste condiții egalitatea persistă, se vor aplica prevederile articolului 30.9 din ROAF. Astfel, jocul se va prelungi cu 2 reprize a 15 minute fiecare, fără pauză între ele, dar cu o pauză de 5 minute până la prima repriză a prelungirilor.

Dacă egalitatea se menține și după reprizele de prelungire, echipa învingătoare va fi stabilită prin executarea loviturilor de departajare, potrivit procedurilor de determinare a câștigătorului jocului, stabilite de IFAB prin "Legile jocului”.

În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF (conform art. 30.13 din ROAF).

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.