ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Demisia lui Walter de Gregorio a venit la doar două zile după ce a făcut gluma respectivă la o televiziune elvețiană. Acesta ocupa funcţia la FIFA din septembrie 2011, răstimp în care s-a impus ca un om important în organizaţie, apărând deseori în public, atât la dezbateri, cât şi la emisiuni de televiziune, în calitate de reprezentant al forului internaţional. 
 
Până recent, când întrebat fiind, în cadrul unui talk-show, care este gluma sa preferată, Walter de Gregorio a răspuns: „Președintele FIFA, secretarul general și directorul de comunicare sunt într-o mașină. Cine conduce? Răspuns: Poliția”. Întâmplarea face ca oficialul FIFA să fi fost chiar cel desemnat să susțină public punctul de vedere al organizaţiei, după declanșarea scandalului de corupție care a determinat şi demisia președintelui Sepp Blatter. 

Plecarea sa de la FIFA a fost anunţată printr-un comunicat oficial publicat de organizaţie, joi, 11 iunie. În acest context, secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, chiar unul dintre personajele bancului, a declarat: ”Walter a muncit incredibil de mult în ultimii patru ani și suntem foarte recunoscători pentru tot ce a făcut”.