ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi foști componenți ai echipei naționale de fotbal a României, Dorin Goian și Ionel Ganea, au criticat dur Uniunea Europeană pentru comportamentul din ultimul timp în fața crizei Covid-19.

Dorin Goian, fost jucător al echipei Steaua și al naționalei României - pentru care a evoluat de 69 de ori, a spus că după această criză Uniunea Europeană se va desființa, pentru că fiecare este pe cont propriu.

Goian este și mai afectat, fiind în Suceava, orașul care a fost băgat în carantină de către autorități. 

„La revedere, uită Uniunea Europeană! E gata această alianță, va dispărea după ce va trece pandemia. Fiecare e doar pentru el acum. Suntem efectiv ca în junglă, trăiește doar cine se ajută singur!”, a spus Goian pentru Gazeta Sporturilor.

Și mai dur a fost fostul internațional, Ionel Ganea, care i-a îndemnat pe conducători „Să nu mai țineți cont de europenii ăștia nenorociți care ne-au terminat și acum nu ne mai cunosc”. Ganea a jucat de 45 de ori sub tricolor și a înscris 16 goluri. Ca atacant, a marcat golul decisiv care a calificat România în sferturile de finală ale Euro 2000, în meciul istoric cu Anglia, scor 3-2 pentru tricolori.

„Domnule Raed Arafat, vreau să vă văd pe teren, vreau să văd soluții. Vreau echipamente și medicamente. E lipsă de cadre medicale, de cadre M.A.I. Aici stăm foarte prost. Domnule președinte, vreau să dați drumul la economie, la fabrici. Să nu mai țineți cont de europenii ăștia nenorociți care ne-au terminat și acum nu ne mai cunosc. Uniunea Europeană se va destrăma.


Noi, românii, am ieșit cei mai șifonați. Noi ar trebui să primim mai multe drepturi. Ar trebui să deschidem minele. La alții de ce se pot exploata minele, iar la noi nu? Acum e stare de urgență și nu e normal ca primarul de la Făgăraș să facă angajări la Primărie în detrimentul voluntarilor din spitale. Și e valabil pentru toți cei din țară.

Trebuie convocați primarii, prefecții și cei din Consiliile Județene și trebuie dat drumul la treabă. E părerea mea. Să li se spună primarilor «Vă dăm niște bani și hai să dăm drumul la treabă». Trebuie făcut ceva la comun”, a declarat Ionel Ganea la Pro X.