ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Federația Română de Handbal anunță cu regret trecerea în neființă a dublului Campion Mondial (1961 și 1964) și câștigător al Cupei Campionilor Europeni din 1965, Mircea Costache, scrie site-ul federației.

Născut la data de 2 mai 1940, la București, și-a început activitatea de handbalist sub îndrumarea antrenorului Constantin Popescu.  Marcator al golului decisiv din finala Campionatului Mondial din 1961 înscris împotriva echipei Germaniei Federale, Mircea Costache a avut o activitate de sportiv încununată de succese și la Echipa Națională, și la echipa de club, Dinamo București, dar și de antrenor, pregătind echipele reprezentative ale Algeriei, Portugaliei și României.

"A fost un jucător uriaș, atât din punct de vedere al valorii sportive, cât și umane. A făcut parte din prima generație mare a handbalului românesc și a marcat golul victoriei din finala mondială din 1961, cu Cehoslovacia, care ne-a adus prima medalie de aur", a declarat fostul campion mondial Valentin Samungi.

"A fost un pivot talie mondială la vremea respectivă. Avea o priză extraordinară a mingii și un simț al porții deosebit. Am mai pierdut un mare campion, de care oamenii au uitat în ultimii ani", a declarat o altă mare glorie a handbalului românesc, Marin Dan, pentru site-ul CS Dinamo.

Membru de onoare al Federatiei Romane de Handbal, Mircea Costache a decedat în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 75 de ani, în urma unor probleme cardiace majore.

Foto: csdinamo.eu