Helmut Duckadam a dezvăluit că a fost victima unei încercări de a truca meciul Stelei cu River Plate din Cupa Interncontinentală, joc disputat în 1986 la Tokyo. Fostul portar al Stelei a mărturisit la că în decembrie 1986, la Cupa Intercontinentală de la Tokyo, meci câştigat de River Plate cu 1-0 în faţa Stelei, nişte asiatici au încercat să îl plătească pentru a trânti partida, arată romaniatv.net.

"La Tokyo m-au abordat doi indivizi, din Hong-Kong sau Bangkok, nu mai ştiu. M-au invitat la o cafea, la o bere şi mi-au oferit o sumă frumoasă de bani dacă pierdem la două goluri diferenţă. Când au aflat că nu joc, l-au chemat pe Stângaciu. Când a auzit, Stângaciu s-a dus la Valentin Ceauşescu, iar Valentin i-a zis sa le ia banii şi să apere cum trebuie. Dar nu a vrut, îi zicea lui Valentin că îi e frică, că îl omoară", a spus Duckadam la DigiSport.

Duckadam a mărturisit că era vorba despre o sumă importantă şi pentru el, dar şi pentru cei care voiau să blătuiască jocul: "Era o chestiune de jumătate de milion de dolari, atât voiau să parieze. Nu mai ştiu cât voiau să îmi ofere, 20-30.000 de dolari parcă".

Finala Cupei Intercontinentale, River Plate – Steaua 1-0, s-a jucat pe 14 decembrie 1986 la Tokyo, pe stadionul Naţional, în faţa a 62.000 de spectatori. Unicul gol al meciului a fost marcat de Alzamendi în minutul 28. Belodedici a avut un gol anulat de centralul uruguayan José Luis Martínez Bazán, pe motiv de ofsaid.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews