ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Helmut Duckadam a dezvăluit că a fost victima unei încercări de a truca meciul Stelei cu River Plate din Cupa Interncontinentală, joc disputat în 1986 la Tokyo. Fostul portar al Stelei a mărturisit la că în decembrie 1986, la Cupa Intercontinentală de la Tokyo, meci câştigat de River Plate cu 1-0 în faţa Stelei, nişte asiatici au încercat să îl plătească pentru a trânti partida, arată romaniatv.net.

"La Tokyo m-au abordat doi indivizi, din Hong-Kong sau Bangkok, nu mai ştiu. M-au invitat la o cafea, la o bere şi mi-au oferit o sumă frumoasă de bani dacă pierdem la două goluri diferenţă. Când au aflat că nu joc, l-au chemat pe Stângaciu. Când a auzit, Stângaciu s-a dus la Valentin Ceauşescu, iar Valentin i-a zis sa le ia banii şi să apere cum trebuie. Dar nu a vrut, îi zicea lui Valentin că îi e frică, că îl omoară", a spus Duckadam la DigiSport.

Duckadam a mărturisit că era vorba despre o sumă importantă şi pentru el, dar şi pentru cei care voiau să blătuiască jocul: "Era o chestiune de jumătate de milion de dolari, atât voiau să parieze. Nu mai ştiu cât voiau să îmi ofere, 20-30.000 de dolari parcă".

Finala Cupei Intercontinentale, River Plate – Steaua 1-0, s-a jucat pe 14 decembrie 1986 la Tokyo, pe stadionul Naţional, în faţa a 62.000 de spectatori. Unicul gol al meciului a fost marcat de Alzamendi în minutul 28. Belodedici a avut un gol anulat de centralul uruguayan José Luis Martínez Bazán, pe motiv de ofsaid.