ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul tenisman român Ilie Năstase, suspendat de Federația Internațională de Tenis (ITF) pentru atitudine insultătoare față de mai multe persoane în timpul meciului de Fed Cup cu Marea Britanie, nu va primi acreditare pentru turneul de la Roland Garros (28 mai-11 iunie), a anunțat Federația Franceză de Tenis, citată de AFP.

„Domnul Ilie Năstase nu va fi acreditat pentru Internaționalele Franței 2017”, turneu pe care l-a câștigat în 1973, a anunțat, scurt, FFT pe contul său de Twitter.

Năstase (70 ani), căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, a fost suspendat de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta și pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum și un arbitru, la meciul de la Mamaia (22 aprilie).

Lui Ilie Năstase i-a fost refuzată invitația și în Loja regală pentru turneul de la Wimbledon (3-16 iulie).

Ulterior, Ilie Năstase și-a cerut scuze într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook pentru ieșirile pe care le-a avut la meciul cu Marea Britanie și față de Serena Williams, însă a considerat că reacțiile presei au fost exagerate.