ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa de Cupa Davis a României a pierdut întâlnirea cu Spania, din turul II al Grupei I din zona Euro-Africană, cu scorul de 4-1.
 
Florin Mergea a fost învins în trei seturi de Roberto Bautista, 4-6, 3-6, 2-6. 

După anunțul lui Marius Copil, care a spus că nu poate juca din cauza unor dureri în zona abdominală, Florin Mergea, tenismenul român specializat la dublu, care nu figurează în clasamentul ATP la simplu, a fost ales să-i țină piept lui Bautista în primul joc de duminică.
 
În primul set, Florin a arătat un joc de calitate, frumos, spectaculos, reușind să obțină primul break al meciului. Oboseala acumulată cu o zi înainte, când Florin Mergea și Horia Tecău au adus României singurul punct în confruntarea cu Spania din Cupa Davis, dar și lipsa jocurilor la simplu (acesta a jucat pentru prima oară un meci la simplu după mai bine de trei ani) au făcut ca spaniolul să-l învingă destul de ușor pe Mergea. 
 
Nemulțumit de numărul mic de jucători români aflați la nivel înalt, numărul 16 ATP în clasamentul de dublu a criticat lipsa de implicare a statului român.

„În meciul cu Spania am demonstrat în multe momente că se poate, pentru că nu ne putem compara cu ei din punct de vedere al clasamentului. Acum, cum zicea Hagi, să vedem ce se întâmplă după generația noastră. E dureros că suntem criticați peste tot, că pierdem pe nu știu unde, pentru că rezultatele noastre sunt obținute prin munca noastră. Statul român nu a făcut absolut nimic până acum și în următorii 10 ani nu vine nimeni din spate.
 
Am merita mai multe aprecieri decât avem în momentul de față. E dureros că joci sub culorile României și lumea nu te apreciază așa cum ar trebui să o facă. E foarte greu, ca jucători venind din România, dar avem finala de la Turneul Campionilor, finala de la Wimbledon, rezultate pe care nici nu ar trebui să le avem ca români”, a declarat Mergea după jocul cu Bautista, potrivit cjsport.ro.

Săptămâna viitoare, perechea Mergea-Tecău se va afla la turneul de la Washington, primul pe care îl va juca împreună în vederea pregătirii pentru Jocurile Olimpice.