ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Franței în Rusia, Jean-Maurice Ripert, a fost convocat de ministrul rus de Externe,  după arestarea suporterilor ruși în plin Campionat European 2016. Moscova a avertizat asupra unei înrăutățiri a relațiilor franco-ruse, în contextul în care francezii au arestat 43 de suporteri ruși.

"Reapariția sentimentelor antirusești cu ocazia participării selecționatei ruse la Campionatul European de fotbal este susceptibilă să agraveze considerabil atmosfera relațiilor franco-ruse'', a precizat MAE de la Moscova într-un comunicat.

Rusia consideră arestarea "absolut inadmisibilă" a  celor 43 de suporteri ruși, aflați în drum spre Lille, de către poliția franceză după ciocnirile de la sfârșitul săptămânii trecute, la Marsilia, cu ocazia EURO 2016, unii dintre ei fiind eliberați ulterior, informează AFP.
 
Rusia a primit de la UEFA o sancțiune de excludere cu suspendare, din cauza violențelor provocate de fanii săi pe stadionul Velodrome din Marsilia, iar în cazul unor noi incidente pe stadioane va fi exclusă de la turneul final al EURO 2016, notează BBC news.

"Arestarea unui autocar cu peste 40 de suporteri ruși de către poliție este un incident absolut inadmisibil", a afirmat în cursul unui discurs în fața Dumei (camera inferioară a Parlamentului rus) ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.