Italia și Islanda au întregit tabloul echipelor calificate în sferturile de finală de la EURO 2016, după ce au învins Spania (2-0), respectiv Anglia (2-1).

Cu toate că are cel mai vârstnic loc din istoria competiției, Italia a învins fără drept la replică Spania, ba chiar a fost autoarea unui record. La cei 31 de ani ai săi, Emanuele Giaccherini, a alergat 12,97 de kilometri pe durata celor 90 de minute. Astfel, mijlocașul lui Sunderland a stabilit un record al turneelor finale de la Campionatul European. Mai departe, Italia se va duela în sferturile de finală de la EURO 2016 cu Germania, pe 2 iulie, începând cu ora 22:00.

Islanda a furnizat cea mai mare surpriză de la EURO 2016, ajungând până în sferturile de finală, după ce a eliminat Anglia. În această fază a competiției, islandezii se vor duela cu Franța, țara gazdă a competiției, într-o partidă programată pe 3 iulie. 

Toate rezultatele de la EURO 2016 sunt disponibile aici.

Italia - Spania: 2-0 (Giorgio Chiellini 33, Graziano Pellè 90+1)

Italia: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Florenzi, Parolo, De Rossi, Giaccherini, De Sciglio - Pelle, Eder.  

Spania: De Gea - Juanfran, Pique, Ramos, Jordi Alba - Fabregas, Busquets, Iniesta - Silva, Morata, Nolito.

Anglia - Islanda: 1-2 (Rooney 4 / Sigurdsson 6, Sigthorsson 18)

Anglia: Hart - Walker, Smalling, Cahill, Rose - Dier, Alli, Rooney - Sterling, Sturridge, Kane.

Islanda: Halldórsson - Sævarsson, Árnason, Sigurdsson, Skúlason - Gudmundsson, Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason - Sigthórsson, Bödvarsson.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews