Italia și Islanda au întregit tabloul echipelor calificate în sferturile de finală de la EURO 2016, după ce au învins Spania (2-0), respectiv Anglia (2-1).

Cu toate că are cel mai vârstnic loc din istoria competiției, Italia a învins fără drept la replică Spania, ba chiar a fost autoarea unui record. La cei 31 de ani ai săi, Emanuele Giaccherini, a alergat 12,97 de kilometri pe durata celor 90 de minute. Astfel, mijlocașul lui Sunderland a stabilit un record al turneelor finale de la Campionatul European. Mai departe, Italia se va duela în sferturile de finală de la EURO 2016 cu Germania, pe 2 iulie, începând cu ora 22:00.

Islanda a furnizat cea mai mare surpriză de la EURO 2016, ajungând până în sferturile de finală, după ce a eliminat Anglia. În această fază a competiției, islandezii se vor duela cu Franța, țara gazdă a competiției, într-o partidă programată pe 3 iulie. 

Toate rezultatele de la EURO 2016 sunt disponibile aici.

Italia - Spania: 2-0 (Giorgio Chiellini 33, Graziano Pellè 90+1)

Italia: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Florenzi, Parolo, De Rossi, Giaccherini, De Sciglio - Pelle, Eder.  

Spania: De Gea - Juanfran, Pique, Ramos, Jordi Alba - Fabregas, Busquets, Iniesta - Silva, Morata, Nolito.

Anglia - Islanda: 1-2 (Rooney 4 / Sigurdsson 6, Sigthorsson 18)

Anglia: Hart - Walker, Smalling, Cahill, Rose - Dier, Alli, Rooney - Sterling, Sturridge, Kane.

Islanda: Halldórsson - Sævarsson, Árnason, Sigurdsson, Skúlason - Gudmundsson, Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason - Sigthórsson, Bödvarsson.