ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italia și Islanda au întregit tabloul echipelor calificate în sferturile de finală de la EURO 2016, după ce au învins Spania (2-0), respectiv Anglia (2-1).

Cu toate că are cel mai vârstnic loc din istoria competiției, Italia a învins fără drept la replică Spania, ba chiar a fost autoarea unui record. La cei 31 de ani ai săi, Emanuele Giaccherini, a alergat 12,97 de kilometri pe durata celor 90 de minute. Astfel, mijlocașul lui Sunderland a stabilit un record al turneelor finale de la Campionatul European. Mai departe, Italia se va duela în sferturile de finală de la EURO 2016 cu Germania, pe 2 iulie, începând cu ora 22:00.

Islanda a furnizat cea mai mare surpriză de la EURO 2016, ajungând până în sferturile de finală, după ce a eliminat Anglia. În această fază a competiției, islandezii se vor duela cu Franța, țara gazdă a competiției, într-o partidă programată pe 3 iulie. 

Toate rezultatele de la EURO 2016 sunt disponibile aici.

Italia - Spania: 2-0 (Giorgio Chiellini 33, Graziano Pellè 90+1)

Italia: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Florenzi, Parolo, De Rossi, Giaccherini, De Sciglio - Pelle, Eder.  

Spania: De Gea - Juanfran, Pique, Ramos, Jordi Alba - Fabregas, Busquets, Iniesta - Silva, Morata, Nolito.

Anglia - Islanda: 1-2 (Rooney 4 / Sigurdsson 6, Sigthorsson 18)

Anglia: Hart - Walker, Smalling, Cahill, Rose - Dier, Alli, Rooney - Sterling, Sturridge, Kane.

Islanda: Halldórsson - Sævarsson, Árnason, Sigurdsson, Skúlason - Gudmundsson, Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason - Sigthórsson, Bödvarsson.