ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UEFA a amenințat duminică Anglia și Rusia cu "excluderea de la EURO 2016 în caz de noi violențe" comise de suporterii lor. Avertismentul survine după incidentele care au avut loc sâmbătă la Marsilia, înainte și la finalul meciului Anglia - Rusia (1-1), informează AFP.

"Cerem federațiilor engleză și rusă să facă apel la suporterii lor să se comporte în mod responsabil și respectuos", a indicat comitetul executiv al UEFA într-un comunicat.

Această amenințare cu excluderea este independentă de procedura disciplinară deschisă duminică de UEFA, vizând federația rusă de fotbal, în urma ușoarelor incidente produse de fanii săi după fluierul final al meciului de pe stadionul Velodrome.

Referitor la violențele izbucnite în zona Vechiului Port din Marsilia înaintea meciului, comitetul executiv al UEFA estimează, potrivit Agerpres, că acest "comportament inacceptabil al așa-zișilor suporteri ai Angliei și Rusiei nu-și are locul în fotbal".