ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franța s-a impus în meciul împotriva Islandei cu scorul de 5-2, în ultimul meci din sferturile de finală, disputat duminică. Pentru succesul echipei gazdă a EURO 2016 au contribuit Olivier Giroud (12, 59), Paul Pogba (20), Dimitri Payet (43) și Antoine Griezmann (45), iar cele două reușite ale islandezilor au purtat semnăturile lui Kolbeinn Sigthórsson (56) și Birkir Bjarnason (84).

Echipa națională a Franței a încheiat faza grupelor din poziția de lider, duelându-se cu România, Elveția și Albania, iar în optimile de finală și-a însușit o victorie cu Irlanda (2-1).  
Pe de altă parte, Islanda a fost marea surpriză de la EURO 2016, calificându-se mai departe de pe locul secund al grupei din care au mai făcut parte Portugalia, Austria și Ungaria, iar în optimile de finală a câștgat duelul cu Anglia (2-1).  

Franța se va lupta cu Germania pentru un loc în ultimul act al competiției, pe 7 iulie, în vreme ce cealaltă semifinală le va aduce față în față pe Țara Galilor și Portugalia, pe 6 iulie, ambele partide urmând să se joace de la orele 22:00. 

Toate rezultatele de la EURO 2016 sunt disponibile aici.

Echipe de start

Franța: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Matuidi, Pogba - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud.

Islanda: Halldórsson - Sævarsson, Árnason, R Sigurdsson, Skúlason - Gudmundsson, Gunnarsson, G Sigurdsson, B Bjarnason - Bödvarsson, Sigthórsson.