Franța s-a impus în meciul împotriva Islandei cu scorul de 5-2, în ultimul meci din sferturile de finală, disputat duminică. Pentru succesul echipei gazdă a EURO 2016 au contribuit Olivier Giroud (12, 59), Paul Pogba (20), Dimitri Payet (43) și Antoine Griezmann (45), iar cele două reușite ale islandezilor au purtat semnăturile lui Kolbeinn Sigthórsson (56) și Birkir Bjarnason (84).

Echipa națională a Franței a încheiat faza grupelor din poziția de lider, duelându-se cu România, Elveția și Albania, iar în optimile de finală și-a însușit o victorie cu Irlanda (2-1).  
Pe de altă parte, Islanda a fost marea surpriză de la EURO 2016, calificându-se mai departe de pe locul secund al grupei din care au mai făcut parte Portugalia, Austria și Ungaria, iar în optimile de finală a câștgat duelul cu Anglia (2-1).  

Franța se va lupta cu Germania pentru un loc în ultimul act al competiției, pe 7 iulie, în vreme ce cealaltă semifinală le va aduce față în față pe Țara Galilor și Portugalia, pe 6 iulie, ambele partide urmând să se joace de la orele 22:00. 

Toate rezultatele de la EURO 2016 sunt disponibile aici.

Echipe de start

Franța: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Matuidi, Pogba - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud.

Islanda: Halldórsson - Sævarsson, Árnason, R Sigurdsson, Skúlason - Gudmundsson, Gunnarsson, G Sigurdsson, B Bjarnason - Bödvarsson, Sigthórsson.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews