ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania s-a calificat în semifinalele de la EURO 2016, după ce a învins, sâmbătă, prima reprezentativă a Italiei. Nemții s-au impus la penalty-uri, cu 6-5 după ce la finele celor 90 de minute regulamentare tabela arăta 1-1.

Prima parte a meciului a aparținut Italiei, care s-a remarcat prin mai multe ocazii de gol, iar nemții păreau să fi pornit cu stângul, după ce Sami Khedira a acuzat probleme medicale și a fost schimbat după doar un sfert de oră cu Bastian Schweinsteiger. 

Scorul a fost deschis de Germania, prin Mesut Özil (65), iar egalarea a venit grație lui Leonardo Bonucci (78). Cele două reprize de prelungiri nu au adus vreo modificare de scor, astfel încât calificarea s-a decis la penalty-uri. A fost nevoie de 18 lovituri de departajare pentru însușirea victoriei de către nemți, pentru care au înscris Toni Kross, Julian Draxler, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Jérôme Boateng și Jonas Hector, dar au ratat Thomas Müller, Özil și Bastian Schweinsteiger. Pentru Italia au marcat de la 11 metri Lorenzo Insigne, Andrea Barzagli, Emanuele Giaccherini, Marco Parolo și Mattia De Sciglio, ratând Simone Zaza, Graziano Pellè, Leonardo Bonucci și Matteo Darmian.

Germania rămâne neînvinsă la EURO 2016, după ce anterior s-a mai impus cu Polonia, Irlanda de Nord, Ucraina (în grupe) și Slovacia (în optimile de finală). În faza următoare, selecționata lui Joachim Löw se va duela pentru un loc în ultimul act al competiției cu învingătoarea dintre Franța și Islanda. 
Pe de altă parte, selecționata Italiei părăsește EURO 2016 în sferturile de finală, acesta fiind ultima partidă pentru Antonio Conte, care va antrena, din sezonul următor, pentru prima dată în afara fotbalului italian, urmând să fie tehnicianul lui Chelsea Londra.

Toate rezultatele de la EURO 2016 sunt disponibile aici.

Echipe de start

Germania: Neuer - Höwedes, Boateng, Hummels, Hector - Kimmich, Khedira, Kroos, Özil - Müller, Gómez.  

Italia: Buffon - Barzagli, Bonucci , Chiellini - Florenzi, Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio - Pellè, Eder.