Portugalia a câștigat primul meci disputat din sferturile de finală de la EURO 2016, învingând, joi, Polonia. Soarta calificării s-a decis la loviturile de la 11 metri, după ce la finele celor 90 de minute regulamentare scorul era 1-1, iar rezultatul de pe tabelă nu s-a schimbat nici în reprizele de prelungiri. Scorul a fost deschis de Robert Lewandowski chiar la debutul meciului (2), iar egalarea a venit tot în prima repriză, prin Renato Sanches (34).

În cele din urmă, reprezentativa iberică s-a impus cu 5-3 după loviturile de departajare. Pentru Polonia au reușit să înscrie Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik și Kamil Glik, dar a ratat Jakub Błaszczykowski, în vreme ce Portugalia s-a calificat în semifinaelele competiției datorită reușitelor lui Cristiano Ronaldo, Renato Sanches, João Moutinho, Nani și Ricardo Quaresma.

Toate rezultatele de la EURO 2016 sunt disponibile aici.

Echipe de start

Polonia: Fabianski - Piszczek, Pazdan, Glik, Jedrzejczyk - Blaszczykowski, Maczynski, Krychowiak, Grosicki - Lewandowski, Milik. Antrenor: Adam Nawalka.

Portugalia: Rui Patricio - Cedric, José Fonte, Pepe, Eliseu - Joao Mario, Renato Sanches, William Carvalho, Adrien Silva - Nani, Cristiano Ronaldo. Antrenor: Fernando Santos.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews