ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 08:00 Echipa feminină de spadă a României a învins China cu 44-38 în finala competiției și a cucerit aurul olimpic. Este prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Rio.
 
  Echipa de spadă a României a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio. Ana Maria Popescu a tras în primul releu cu Yujie Sun, câștigat de sportiva din România cu scorul de 1-0, după câteva momente mai lungi de tatonare. A venit rândul Simonei Pop, mezina echipei României, care a intrat pe planșă împotriva sportivei Anxi Xu și a încheiat la egalitate, 4-4, păstrând avantajul de un punct pentru România, 5-4.

Simona Gherman a reușit să câștige al treilea releu, cu scorul de 4-2, în fața lui Yiwen Su. Chinezoaicele au revenit în meci și au câștigat releul cinci, după ce Yujie Sun a învins-o pe Simona Pop - Yujie Sun, cu 3-1. Releul șase a aparținut în totalitate României, adjudecat cu 4-0 de Ana Maria Popescu în fața rezervei celor din China, Jianlu Xao.

Apoi, Simona Gherman și rezerva lotului României, Loredana Dinu, și-au adjudecat următoarele două relee. Înaintea ultimelor două asalturi, ale Simonei Gherman și Anei Maria Popescu, România conducea cu 24-16.

Dacă Simona Gherman a cedat la trei tușe, 6-9 în fața lui Yujie Sun, Ana Maria Popescu s-a impus cu 14-13 cu Anqi Xu și a adus echipei României titlul olimpic la Rio. Totodată, este prima medalie pentru delegația României la această ediție a Jocurilor Olimpice.

 RELEU 1: Ana Maria Popescu - Yujie Sun 1-0

RELEU 2: Simona Pop - Anqi Xu 4-4

RELEU 3: Simona Gherman - Yiwen Sun 4-2

RELEU 4: Simona Pop - Yujie Sun 1-3

RELEU 5: Ana Maria Popescu - Jialu Hao 4-0

RELEU 6: Simona Gherman - Anqi Xu 7-5

RELEU 7: Loredana Dinu - Jialu Hao 3-2

RELEU 8: Simona Gherman - Yujie Sun 6-9

RELEU 9: Ana Maria Popescu - Anqi Xu 14-13
 
 
 
 
Știre inițială
 
Echipa de sabie feminin a trecut în semifinală de Rusia și are asigurată medialia de  argint. Finala se va disputa între România și China

În formula Ana Maria Popescu, Simona Gherman și Simona Pop, echipa României a trecut în semifinală cu 45-31 de Rusia și va disputa finala olimpică de la ora 24 cu echipa Chinei.

China, campioană olimpică en-titre, a trecut în cealaltă semifinală de Estonia-o apariție surpriză în careul cu ași.