ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul a organizat la Palatul Victoria festivitatea de premiere a echipei naționale de handbal feminin a României, câștigătoare a medaliei de bronz la Campionatul Mondial, fiecare jucătoare urmând să primească 60.000 de lei, premierul Dacian Cioloș transmițându-le că vor avea tot sprijinul său și că e convins că se vor califica la JO.

"România a demonstrat că este un nume în handbalul internațional. Eu sunt convins că veți merge mai departe la JO si veți veni cu rezultate cât mai bune. Felicitări pentru toată echipa și pentru titlul de golgheter al CM obținut de Cristina Neagu. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ne-ați oferit", a precizat Cioloș.
 
Guvernul a alocat suma de 1,372 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, bugetului Ministerului Tineretului și Sportului. De asemenea, potrivit Hotărârii aprobate astăzi, cuantumul premiilor acordat sportivelor, antrenorilor și echipei tehnice va fi majorat, comparativ cu cel stabilit pe baza normelor legislative în vigoare.
          
Astfel, pentru obținerea medaliei de bronz la Campionatul Mondial de Handbal Feminin, fiecare sportivă va primi suma de 60.000 de lei, antrenorul principal va fi premiat cu 120.000 de lei, antrenorul secund, cu 100.000 de lei, specialiștii și tehnicienii cu câte 25.000 de lei, iar antrenorii/profesorii care au selecționat sportivii vor fi premiați cu câte 6.000 de lei. Acestea reprezintă premiile totale alocate sportivelor și echipei tehnice.
          
Guvernul răspunde astfel propunerii Federației Române de Handbal, instituție care, potrivit legii, propune cuantumul premiilor individuale pentru sportive și colectivul tehnic. De asemenea, Executivul, prin Ministerul Tineretului și Sportului, dorește să îmbunătățească sistemul de premiere, astfel încât să recompenseze sportivii care obțin rezultate excepționale, în scopul recunoașterii și încurajării performanțelor, precum și pentru a determina o motivație suplimentară sportivilor în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro.