Naționala României a învins Georgia, cu rezultatul de 8-7, în ultima etapă din ediția 2017 a Campionatului European de Rugby, rezultat în urma căruia Stejarii au cucerit, după lapte ani, titlul de campioană în Rugby Europe Championship și Cupa Antim Ivireanul, anunță Federația Română de Rugby.

Partida a început fulminant pe Stadionul Național Arcul de Triumf, în minutul 3 Florin Surugiu a pătruns prin defensiva georgienilor, după care a trimis un balon de urmărire recuperat tot de el pe fondul indeciziei lui Merab Kvirikașvili, a urmat o pasă la Cătălin Fercu, venit în susținere, și fundașul nostru a marcat prima încercare a partidei și a 32-a personală în tricoul echipei naționale.

Ofensiva georgienilor avea să dea rezultate în minutul 36, când Merab Șarikadze a găsit drumul către terenul de țintă, deși eseul a fost marcat la colt Merab Kvirikașvili a transformat și astfel prima repriza s-a încheiat cu Georgia în avantaj, rezultat 7-5, în ciuda efortului Stejarilor, Stephen Shennan fiind blocat în extremis.

După reluare, jocul a fost controlat tactic de Stejari, pătrunderea lui Jack Umaga și balonul de urmărire trimis de Florin Vlaicu fixându-i pe georgieni în propriul 22. Așa a venit lovitura de pedeapsă din minutul 51, din care Florin Vlaicu a marcat practic punctele victoriei.

Până la final ambele echipe au încercat să dea lovitura de grație, pentru Stejari remarcându-se intăarile în forță ale lui Sione Fakaosilea, Ionel Badiu și Constantin Pristaviță, de partea cealaltă Merab Kvirikașvili ratând două tentative de țintă în minutele 68, respectiv 72, la ultima balonul lovind bara laterală.

Prin victoria cu 8-7, România a cucerit, după șapte ani, Cupa Antim Ivireanul, pusă în joc în partidele împotriva Georgiei, în același timp cucerind și titlul de campioană a ediției 2017 a Rugby Europe Championsip.

Clasamentul Rugby Europe Championship ediția 2017:
1.România - 19p (+44) – prin victoria directă împotriva Georgiei
2.Georgia - 19p (+92)
3.Spania - 13p
4.Rusia - 9p
5.Germania - 8p
6.Belgia - 2p

Rugby Europe Championship este o competiție criteriu de calificare la Cupa Mondiala din 2019.

Foto: Federația Română de Rugby (Facebook)
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews