ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elisabeta Lipă a declarat că Parcul Sportiv Dinamo va intra într-un proces de modernizare a rețelei de canalizare și apă, care nu mai face față după construcția bazinului de înot și sălii de gimnastică.

"Parcul Sportiv Dinamo va intra într-un proces de modernizare. Avem în proiect modernizarea și extinderea rețelelor exterioare pentru că au apărut multe obiective noi, bazinul, sala de gimnastică, iar acum va urma și Stadionul Dinamo. Iar rețeaua veche nu mai făcea față", a declarat Lipă.

Ministrul Tineretului și Sportului a vorbit și despre sala polivalentă din Parcul Dinamo, Lipă afirmând că sarcina obținerii avizului ISU pentru prevenirea incendiilor este a constructorului, care s-a angajat să îl obțină.
 
"Dinamo este a doua mea casă, chiar dacă am plecat de acolo, mă bucur că nu am plecat pentru mult timp. Și sufletul meu este tot acolo. Trebuie să se rezolve și situația sălii de acolo. Sala Dinamo este fără aviz pentru că a fost proiectată la 800 de locuri, apoi la 1300 și când s-a cerut cerut certificatul de la 1.300 la extindere 2.600 nu s-a cerut avizul ISU. Sala s-a construit, de 3 ani funcționăm în ea, dar după drama de la Colectiv au luat la verificat toate aceste obiective. Eu știam de acest lucru, am discutat cu proiectantul și constructorul sălii și i-am spus că avizele sunt strict în sarcina lui. Aproape trei ani a zis că o să facă, dar nu are timp și acum a venit momentul în care trebuie să-și ia diferența de bani pentru că a avut opriri drept garanție. Nu poate intra în posesia acestor bani pentru că nu are scenariul pentru securitate de incendiu. Dar va veni și acest aviz. Proiectantul a înțeles asta și în scurt timp vom avea și acest aviz".

În mandatul său, Lipă va încerca să modifice Legea sportuluiși așteaptă propuneri din partea federațiilor în acest sens.

"Numai dacă nu vrei nu este timp. Și timp nu va fi niciodată, dar trebuie. Dacă vrei nu ai cum să nu reușești. Vorbim de 3 ani și jumătate de Legea sportului pe care vrem să o schimbăm. A venit momentul să o schimbăm. Trebuie să ne ținem toți de termene. Vreau ca toată lumea să vină cu sugestii, toate în beneficiul sportului românesc. Eu sunt optimisită, am și putere de muncă. Sunt convinsă că, în ciuda faptului că mandatul este scurt, voi putea face lucruri bune", a mai spus Elisabeta Lipă.