ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep a început perfect turneul de la Rolandf Garros. În turul 1, sportiva clasată pe locul 3 în clasamentul WTA a întâlnit-o pe rusoaica Evghenia Rodina, locul 91 WTA, într-un meci ce s-a jucat pe terenul Philippe-Chatrier. Halep s-a impus în două seturi, scor 5-7, 4-6. 

După cum arată şi scorul, meciul nu a fost deloc uşor, Simona făcând multe greşeli neforţate. 

Halep se va afla față în față în turul 2 cu Mirjana Lucici-Baroni, locul 70 WTA, cea care a trecut, astăzi, de americanca Lauren Davis (64 WTA), scor 6-3, 3-6, 6-3. Halep și Baroni s-au mai întâlnit și anul trecut, în turul al treilea de la US Open, acolo unde croata a câștigat în două seturi, scor 7-6, 6-2.  

Simona Halep va avea un turneu extrem de dificil, fiind pe aceeaşi jumătate de tablou cu Maria Şarapova, cele două se pot întâlni în semifinale. Dacă se va păstra calculul hârtiei, Simona ar putea da în turul 3 peste Alize Cornet, apoi ar putea-o întâlni pe Agnieszka Radwanska în turul 4, iar în sferturi ar putea da peste Ana Ivanovici.

În afară de Simona Halep, pe tabloul principal se mai află alte sportive din România: Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu şi Andreea Mitu.