ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dnipro Dnipropetrovsk a învins-o pe SSC Napoli, joi, scor 1-0 și și-a asigurat calificarea în finala Europa League. În tur, rezultatul a fost o remiză (1-1), iar acum, unicul gol al partidei a purtat semnătura lui Yevhen Seleznyov (58'). Grație acestui rezultat, ucrainenii s-au calificat pentru prima dată într-o finală de competiție europeană.

În celălalt meci al serii, FC Sevilla și-a consolidat rezultatul din prima manșă, când se impusese cu 3-0 în fața celor de la ACF Fiorentina și a câștigat și de data aceasta, în deplasare, cu 2-0. Reușitele au fost semnate de Carlos Bacca (22') și Daniel Carriço (27'), în vreme ce italienii au ratat o lovitură de la 11 metri, prin Josip Iličić (67'). La acest meci, portarul Ciprian Tătărușanu a făcut parte din lista de rezerve.

Dacă va reuși să se impună în Polonia, la Varșovia, acolo unde se joacă ultimul act, pe 27 mai, Sevilla își va adjudeca trofeul pentru a patra oară. Un lucru ciudat la andaluzi este că dețin trei trofee Europa League și o Supercupă a Europei, dar au doar un singur campionat intern cucerit).