ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


FC Sevilla a câștigat Europa League pentru a patra oară, după ce a învins Dnipro Dnipropetrovsk, miercuri, în ultimul act desfășurat la Varșovia, unde spaniolii s-au impus cu 3-2. Prin această reușită, ibericii au adăugat un titlu important celor cucerite în 2006, 2007 și 2014. De cealaltă parte, Dnipro Dnipropetrovsk s-a aflat la prima finală europeană și a ratat șansa de a-i călca pe umeri rivalei de la Șahtior Donețk, câștigătoare în 2009. 

Scorul a fost deschis de uncraineni, prin N. Kalinic (7'), iar egalarea i-a purtat semnătura lui G. Krychowiak (28'). Trei minute mai târziu, FC Sevilla a trecut în avantaj, prin C. Bacca, însă acest lucru a fost anulat repede, prin reușita lui R. Rotan (44'), care a restabilit egalitatea, scorul de la pauză fiind 2-2. Golul care a făcut diferența i-a aparținut tot lui C. Bacca (73'), columbianul aducând victoria pentru formația spaniolă.