ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UEFA le va interzice jucătorilor și altor oficiali utilizarea rețelelor sociale online pe durata Euro 2016.
 
Decizia a fost comunicată selecționerilor care au participat cu câteva zile în urmă la o reuniune specială la Paris. Jucătorilor le este interzis să posteze imagini video de pe stadioanele unde au loc meciurile turneului final.

Mai mult, fotbaliștii au fost avertizați că nu vor avea dreptul să iasă prin zona mixtă a stadioanelor după meciuri decât în echipamentele oficiale ale federațiilor naționale, fără alte înscrisuri.

Cât privește rețelele de socializare, UEFA vrea să blocheze accesul fotbaliștilor la acestea pe stadioane, pentru a preveni astfel postările care să conțină imagini din timpul competiției. Ba, mai mult, forul continental intenționează să urmărească și alte postări, pentru a preveni controverse ce pot apărea din cauza comentariilor neadecvate ale vreunui fotbalist, potrivit digi24.ro.

În urmă cu 6 ani, FIFA a luat aceeași decizie înainte de Mondialul din Africa de Sud, când jucătorii n-au avut voie să utilizeze rețelele de socializare pentru a posta imagini sau comentarii despre competiție.