ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Maria Șarapova, 28 de ani, care a anunțat că a fost depistată pozitiv, va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie, până la rezolvarea cazului său, informează Federația Internațională de Tenis (ITF).

Iată comunicatul:

"În urma declarației Mariei Șarapova, Programul antidoping în tenis (TAPD) poate confirma următoarele:

    La 26 ianuarie 2016, Maria Șarapova a fost testată antidoping după un meci la Australian Open;
    Proba a fost analizată de laboratorul acreditat WADA, fiind pozitivă cu melodonium, substanță interzisă de codul WADA și de TAPD;
    În conformitate cu articolul 8.1.1 din TAPD, Șarapova a fost acuzată de încălcarea regulamentului antidoping la 2 martie;
    Maria Șarapova a acceptat faptul că a fost depistată cu meldoniu;
    Având în vedere că aceasta nu este o substanță acceptată de WADA (deci nici de TADP), Maria Șarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie, până la rezolvarea acestui caz", a anunțat federația internațională, scrie news.ro.

Agenția Internațională Antidoping a emis și ea un comunicat:

"WADA este conștientă de cazul în curs. Conform procedurilor noastre și pentru a proteja integritatea cazului, WADA se va abține de la a face comentarii până la o decizie a ITF. Apoi, WADA va analiza motivele deciziei și ulterior va hotărî dacă va folosi sau nu dreptul său independent de a face apel la TAS.

Putem confrma că meldoniumul a fost adăugat pe lista substanțelor interzise din 2016 valabilă de la 1 ianuarie, după ce a fost în programul de monitorizare pe durata anului 2015.

Meldonium a fost adăugat listei din cauza dovezilor că a fost folosit de sportivi cu scopul de a-și îmbunătăți peformanțele".

Maria Șarapova, fost număr 1 mondial, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că a fost depistată pozitiv, după un test la Australian Open.