ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Roger Federer a câştigat al VII-lea titlu la turneul de la Cincinnati si al 87-lea titlu al carierei sale unice. Dar nu asta a fost cea mai mare victorie a lui Roger astăzi. Cea mai mare victorie a sa a fost stilul de joc, invenţiile pe care le-a adus la 34 de ani pe terenul de joc.

Este pe deplin meritat faptul că este cel mai apreciat jucător de tenis din lume în acest moment. Să reuşeşti să te depăşeşti la 34 de ani într-un sport în care viteza, forţa, condiţia fizică sunt critice este ceva nemaipomenit. Dar să câştigi aşa cum a făcut-o în acest turneu şi în tenis unde cel puţin 60% conteză mintea cu care intri pe teren, este unic.

El a returnat multe mingi de pe serviciul adversarilor săi de la 1-2 metri distanţă faţă de linia de serviciu şi asta este nemaivăzut în tenisul actual. Şi nu doar să te poziţionezi acolo şi să returnezi, ci să ataci mingile şi să câştigi acele puncte este extraordinar.

Federer a câştigat cu scorul de 7-6 (7-1), 6-3 finala şi nu şi-a pierdut niciodată serviciul în acest turneu.

Roger Federer s-a depăşit pe sine. S-a învins pe sine şi a ieşit câştigător. Poate că ar trebuii să facem asta cu toţii şi nu doar pe terenul de tenis. Ci în viaţa de zi cu zi şi măcar din când în când.

Sursa www.clubdetenis.ro