Roger Federer a câştigat al VII-lea titlu la turneul de la Cincinnati si al 87-lea titlu al carierei sale unice. Dar nu asta a fost cea mai mare victorie a lui Roger astăzi. Cea mai mare victorie a sa a fost stilul de joc, invenţiile pe care le-a adus la 34 de ani pe terenul de joc.

Este pe deplin meritat faptul că este cel mai apreciat jucător de tenis din lume în acest moment. Să reuşeşti să te depăşeşti la 34 de ani într-un sport în care viteza, forţa, condiţia fizică sunt critice este ceva nemaipomenit. Dar să câştigi aşa cum a făcut-o în acest turneu şi în tenis unde cel puţin 60% conteză mintea cu care intri pe teren, este unic.

El a returnat multe mingi de pe serviciul adversarilor săi de la 1-2 metri distanţă faţă de linia de serviciu şi asta este nemaivăzut în tenisul actual. Şi nu doar să te poziţionezi acolo şi să returnezi, ci să ataci mingile şi să câştigi acele puncte este extraordinar.

Federer a câştigat cu scorul de 7-6 (7-1), 6-3 finala şi nu şi-a pierdut niciodată serviciul în acest turneu.

Roger Federer s-a depăşit pe sine. S-a învins pe sine şi a ieşit câştigător. Poate că ar trebuii să facem asta cu toţii şi nu doar pe terenul de tenis. Ci în viaţa de zi cu zi şi măcar din când în când.

Sursa www.clubdetenis.ro


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews