ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pilotul McLaren-Honda a lovit ușor partea din spate a masinii lui Esteban Gutierrez de la echipa Haas dar la o viteză maximă în zona de frânare a virajului cu numarul 3.

„Sunt bine”, a declarat el reporterilor spanioli după verificarea de la centrul medical de la Albert Park. „Cum am fost atât de aproape am pierdut punctul de frânare. Avand in vedere tot ceea ce s-a intamplat sunt dezamăgit ca nu am terminat cursa si ca nu am obtinut puncte si de asemenea, pentru distrugerea mașinii și pierderea probabil a motorului.”

În ceea ce privește orice rani, leziuni, Alonso a primit unda verde de la personalul medical nefiind neceare nici măcar verificări suplimentare la spital.

„Mă simt bine fizic, dar totul doare un pic pentru ca te misti mult la aceste viteze mari. Genunchiul este ceea ce ma deranjeaza cel mai mult, deoarece a lovit coloana de direcție, dar mă simt foarte norocos. A fost un moment infricosator si eu sunt fericit că pot să stau aici. Sunt foarte recunoscător și-ar dori să-mi exprim recunoștința față de FIA ​​pentru standardele de siguranță impuse. Este singurul motiv pentru care sunt încă în viață „, a adăugat Alonso.

El a spus că nu este vina lui Gutierrez, mexicanul care si-a facut revenirea in curse de Formula 1 duminica dupa un an ca pilot de teste la Ferrari. „Nu, eu nu-l văd ca fiind vinovat ca a fost o lupta pe pista. Am încercat să profit de siaj cât mai bine posibil, virajand în ultimul moment „, a spus Alonso. „Poate că a fost prea târziu.”

 Poze si filmul accidentului poate fi urmarit pe site-ul pentru stiri din Formula 1: F1 Manager.