ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, sâmbătă seara, în finala Turneului Campionilor la dublu de la Londra, după ce au învins cu 6-4, 6-4 frații gemenii americani Bob Bryan/Mike Bryan, campionii en titre, în a doua semifinală, informeaza Agerpres.

Perechea alcătuită din tenismanul român Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna s-a calificat, sâmbătă, în finala Turneului Campionilor la dublu, după ce a dispus cu 6-4, 6-2, în semifinale, de cuplul Ivan Dodig (Croația)/Marcelo Melo (Brazilia).

Mergea și Bopanna, capi de serie numărul opt și ultimii calificați la competiție, s-au impus în 59 de minute și vor juca, duminică, în ultimul act, cu învingătorii din cealaltă semifinală, Horia Tecău (România)/Jean-Julien Rojer (Olanda) — Bob Bryan/Mike Bryan (SUA), programată sâmbătă, de la ora 20,00 (ora României).

În primul set, cuplul româno-indian a reușit break-ul la scorul de 2-2 și apoi și-a păstrat acest avantaj până la final, adjudecându-și manșa inaugurală cu 6-4. În setul secund, cei doi au reușit break-ul la 1-1, dar adversari și-au recuperat ghemul imediat. Mergea și Bopanna au făcut un nou break (al treilea consecutiv al setului) în fața favoriților numărul trei și apoi nu au mai putut fi opriți, românul fiind cel care a servit pentru meci (6-2).

Florin Mergea (debutant) și Rohan Bopanna (finalist în 2012, alături de compatriotul său Mahesh Bhupathi) și-au asigurat prin calificarea în finală 229.000 dolari și 800 de puncte ATP.