ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Perechea Florin Mergea - Rohan Bopanna, cap de serie numărul 9, s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale probei masculine de dublu la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Partida n-a fost deloc una ușoară pentru Mergea și Bopanna, care au avut nevoie de patru seturi, extrem de disputate, încheiate toate în tiebreak, pentru a se impune în faţa perechii Lukasz Kubot (Polonia) - Max Mirnîi (Belarus): 7-6 (4), 6-7 (5), 7-6 (5), 7-6 (8). 
 
În sferturile de finală, Mergea şi Bopanna, favoriţii 9 ai turneului, vor juca împotriva învingătorilor din meciul dintre fraţii Bryan şi perechea Pavic/ Venus, potrivit digisport.ro.
 
Şi perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale probei masculine de dublu de la Wimbledon.

Tandemul româno-olandez, cap de serie numărul 4, s-a impus în trei seturi, scor 7-6, 6-3, 7-6, în faţa australienilor Lleyton Hewitt şi Thanasi Kokkinakis, pe care i-au învins după două ore şi 21 de minute.
 
Prin prezenţa în sferturi, Tecău şi Rojer şi-au asigurat un cec de 43.000 de lire sterline şi 360 de puncte ATP. În runda următoare, cei doi vor juca împotriva câştigătorilor dintre francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, favoriţii 10, şi cuplul Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), cap de serie numărul 7.