Fostul mare fotbalist român, Daniel Prodan, a murit miercuri seară în urma unui infarct, a anunțat pe pagina de facebook jurnalistul Dorin Chioțea. Daniel „Didi” Prodan, avea doar 44 de ani.

Conform Gazetei Sporturilor, tragedia s-a produs în casa din Voluntari a fostului fundaș al Generației de Aur a fotbalului românesc. Decesul s-a petrecut sub ochii soției, la care 19:57 a chemat Salvarea.

În ciuda intervenției celor două echipaje trimise la fața locului, Daniel Prodan nu a mai putut fi salvat.

Daniel Prodan s-a născut în 1972, și și-a început cariera la Olimpia Satu Mare. A urmat apoi Steaua București, Atletico Madrid, Glagow Rangers, din nou Steaua, Rocar București, FC Național, Messina Calcio. Cariera și-a încheiat-o la FC Național.

Cariera lui Prodan a fost marcată de o accidentare foarte gravă pe vremea când evolua la Atletico Madrid.

Fundașul a evoluat în toate meciurile disputate de către echipa națională a României la Cupa Mondială din 1994, strângând în total 54 de selecții sub tricolor.  

Prodan a câștigat 5 titluri de campion cu Steaua, două Cupe ale României și două Supercupe. Cu Rangers a obținut de 2 ori medalia de campion, două cupe ale Scoției și o cupă a Ligii.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews