ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fotbaliștii din echipa națională a Arabiei Saudite au refuzat, înaintea meciului cu Australia, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018, să țină un moment de reculegere în memoria victimelor atacului de sâmbătă, de pe London Bridge și Borough Market, relatează Daily Mail.

 Într-o fotografie publicată de către publicația amintită se observă jucătorii australieni aliniați la mijlocul terenului, pentru minutul de reculegere, în timp ce saudiții ignoră această acțiune și se pregătesc pentru startul partidei. La rândul lor, în momentul respectiv, rezervele reprezentativei Arabiei Saudite nu s-au ridicat în picioare, așa cum se obișnuiește.

Gestul naționalei din Arabia Saudită i-a nemulțumit pe fanii australieni, care cer socoteală pe rețelele de socializare. În schimb, suporterii din Arabia Saudită susțin că în cultura musulmană nu se obișnuiește să se țină momente de regulegere pentru a omagia persoanele decedate.

Echipa națională de fotbal a Australiei a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, reprezentativa similară din Arabia Saudită, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia 2018.

Opt persoane și-au pierdut viața, în timp ce alte 48 au fost rănite după ce trei atacatori au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, sâmbătă seara, înainte de a-i ataca pe trecători cu mai multe cuțite în zona Borough Market.