ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„O operațiune vastă a Poliției, chiar în mijlocul dimineții, a zguduit fotbalul italian din temelii", notează „Corriere della Serra". Mai exact, 50 de persoane au fost arestate în 21 de provincii ale Italiei, fiind suspectate de aranjarea meciurilor pentru casele de pariuri. Există un precedent în acest caz, după ce în urmă cu trei ani a existat un scenariu asemănător, care viza inclusiv meciuri din Serie A. De data aceasta, vorbim despre din Ligile a III-a și a IV-a italiene. 

„Dosarul întocmit de procurori are 1.200 de pagini şi, din câte se pare, e inclusă chiar şi Ndrangheta, mafia din Reggio Calabria", precizează sursa citată. Din primele informații, au fost arestaţi jucători, antrenori, dar şi conducători ai echipelor implicate, numărul ridicându-se la 30 de persoane. „Unele echipe se băteau la promovare, altele sunt cu un trecut important", completează ziarul italian. Mai multe informaţii vor fi făcute publice într-o conferinţă de presă a Poliţiei din oraşul Catanzaro, care a coordonat acţiunea, programată în jurul orei prânzului.