Hackerii ar fi spart site-ul Agenției Mondiale Antidoping (WADA) și ar fi accesat baza de date a instituției, din care reiese că Serena Williams, sora sa, Venus și gimnasta americană multimedaliată, Simone Biles, ar fi fost prinse dopate.
 
Hackerii susțin că mai mulți sportivi americani ar fi prezentat adeverințe medicale false înainte și în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio 2016, printre ei numărându-se Serena si Venus Williams, dar si Simone Biles, multiplă campioană olimpică la gimnastică, care ar fi luat metilfenidat din categoria amfetaminelor, un stimulent al sistemului nervos central.
 
Serena ar fi recurs la oxicodonă, hidromorfonă, prednison și metilprednisolonă în anii 2010, 2014 și 2015, iar Venus ar fi luat triamcinolon, prednison, prednisolon, prezentând rețete false, potrivit gazzetta.it. Sunt cazuri despre care Agenția Mondială Antidoping ar fi știut, trecând însă totul sub tăcere.
 
Eliberarea certificatelor medicale aduse de sportivi pentru a "explica" unele valori exagerate ale unor substanțe, care apar la testele antidoping, este o problemă controversată. De multe ori un certificat medical ascunde utilizarea de medicamente pentru îmbunătățirea performanței. Meldonium din cazul Șarapova este unul dintre ele. Cu siguranță, WADA este chemată să dea un răspuns.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews