ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa de Fed Cup a României a avut parte de o surpriză vineri, după conferința de presă de la Rouen, organizată pentru a stabili ordinea partidelor din semifinala cu Franța: sportivele românce au urmărit un mesaj video de încurajare din partea soldaților români din Afganistan, potrivit site-ului CSA Steaua.

După tragerea la sorți, Mihaela Buzărnescu, Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Raluca Olaru și căpitanul-nejucător Florin Segărceanu au urmărit un mesaj video de încurajare din partea soldaților români din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei” din Afganistan.

Din Batalionul 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei”, format din aproximativ 500 de soldați, fac parte și 60 de militari de la Regimentul 307 Infanterie Marină, care sunt prezenți pentru prima oară în Afganistan. Plecați din ianuarie 2019 în Kandahar pentru o misiune de șase luni, soldații români sunt mari iubitori de sport și speră ca România să aibă rezultate bune la Rouen și să se califice în finala Fed Cup. Pentru a dovedi că Armata și sportul au multe lucruri în comun, precum disciplina, perseverența și angajamentul, dar și onoarea uniformei, militarii le-au transmis tenismenelor românce câte un tricou de armată personalizat.

România și Franța se vor duela sâmbătă și duminică, 20 și 21 aprilie 2019, la Rouen, în semifinalele Fed Cup. Meciurile de sâmbătă încep la ora 15:00, iar cele de duminică, la ora 14:00 și vor fi transmise în direct de canalele TV cu profil sportiv. În cealaltă semifinală a Fed Cup se întâlnesc Belarus și Australia.

Programul meciurilor din semifinala Franța – România din cadrul Fed Cup este următorul:

SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE
Ora 15:00 – Simona Halep – Kristina Mladenovic
Ora 17:00 – Mihaela Buzărnescu – Caroline Garcia

DUMINICĂ, 21 APRILIE
Ora 14:00 – Simona Halep – Caroline Garcia
Ora 16:00 – Mihaela Buzărnescu – Kristina Mladenovic
Ora 18:00 – Monica Niculescu/Irina Begu – Caroline Garcia/ Kristina Mladenovic.