ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La vârsta de 12 ani și cinci luni, Dor Geta Popescu a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat vulcanul Ojos del Salado (6.893 metri).

La 8 decembrie, la ora locală 12.40, alpinista Dor Geta Popescu a atins vârful celui mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, de 6.893 de metri altitudine. Masivul, aflat în Anzii Cordilieri, în deșertul Atacama, la granița între Chile și Argentina, este cel mai înalt vulcan din America de Sud, dar și din Circuitului 7 Volcanoes, format din cel mai înalți vulcani de pe fiecare continent.

Dor Geta Popescu, membră a secției de performanță a Clubului Sportiv Montan Altitudine, a mai stabilit în acest an un record european de vârstă pe Elbrus și unul național pe Kilimanjaro.

 "Sunt fericită că am reușit în condițiile dificile de altitudine, vânt, temperatură și ariditate ale lui Ojos del Salado. A fost cea mai lungă și dificilă expediție a mea de până acum și reușita mă motivează, mă face să mă simt specială și să mă pregătesc pentru noi ascensiuni de record", a declarat sportiva.

Geta Popescu, sora alpinistei Crina Coco Popescu, are ca obiectiv finalizarea circuitelor 7 Volcanoes și 7 Summits (cel mai înalt vârf de pe fiecare continent) până la vârsta de 14 ani.