ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gheorghe Popescu a anunțat ieri, pe pagina sa de facebook, că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să fie eliberat din funcția de consilier de stat și să fie numit consilier onorific în programul pentru organizarea Campionatului European din 2020.

Fostul fotbalist a precizat că dorește această schimbare pentru a nu fi plătit din bani publici, el urmând să lucreze benevol.

„Marți, am solicitat Primului Ministru eliberarea din funcția de consilier de stat și mutarea în cea de consilier onorific în programul care vizează organizarea Campionatului European din 2020. Singurul motiv pentru care doresc să-mi desfășor activitatea din această poziție este că proiectul se leagă de pasiunea vieții mele, fotbalul, și refuz să fiu plătit din bani publici pentru contribuția mea. Atât eu, cât și consilierii pe care îi am în echipa mea, vom lucra benevol în cadrul acestui program, pentru că este o onoare și ne face mare plăcere. Nu cred că se poate găsi o motivație mai mare decât aceea să lucrezi pentru țara ta la un eveniment de o asemenea anvergură. Pentru a nu lăsa loc interpretărilor, mi-am dorit să vă transmit aici poziția mea oficială”, a scris Gheorghe Popescu pe Facebook.

Decizia de eliberare a sa din funcția de consilier de stat a fost publicată, marți, în Monitorul Oficial.

În ianuarie, Gheorghe Popescu devenise consilier al premierului - pe atunci, Mihai Tudose - pentru pregătirea organizării de către România a unor meciuri de la „Euro 2020”.