ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gheorghe Hagi, actualul manager și patron al Academiei de fotbal care îi poartă numele, dar și antrenorul echipei Viitorul Constanța,  a făcut o radiografie a situației financiare a sportului românesc, dar și a altor domenii de activitate.

 Acesta a spus că multinaționalele „care fac bani mulți în România” ar trebui să investească o parte din acești bani în sport.

„România, dacă vrea să devină competitivă la nivel sportiv, trebuie să ajungă să aibă măcar bugetele din Belgia. Dacă nu, ne depășesc și țările de lângă noi. Ne-au depășit deja. Și după avem pretenții să ne batem cu ei. Lângă sport trebuie să vină multinaționalele care fac bani mulți în România. Ele trebuie să susțină sportul românesc pentru că el creează campioni. Trebuie să investim în copii, în tineri. Altfel, nu mai avem nicio șansă!”, a declarat el la finalul partidei disputată de echipa sa contra belgienilor de la Gent.


Hagi s-a întrebat cum este posibil ca sportul românesc să fie întrecut de cel din Bulgaria, o țară mai mică decât România.

„Eu știu că sunt oameni cu mulți bani în România. Știu că sunt peste 1000 de multinaționale. Și atunci ce facem, cum se finanțează sportul? Viitorul n-are sponsor pe piept! Așa de cunoscut e Hagi și așa de bine face de nu are un sponsor pe piept?! Rușinică pentru mine! E incredibil! Un club care joacă, care dă jucători și care n-are sponsor! De ce? Eu nu știu! La noi e liniște și pace. Să ne bucurăm, dar să și investim, să avem inițiativă. Vecinii ne-au întrecut, ușor-ușor toți ne întrec. Ludogoreț are buget mai mare decât noi? Hai, domnilor, chiar așa?!", a întrebat cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor.
 
Creatorul Viitorului Constanța a întrebat dacă cineva mai dorește să performeze în această țară sau doar se dorește abandonarea luptei.

El spune că nu este posibil să nu se poată renova un spital în 30 de ani, în orașul său, Constanța.

„Nu mai sunt oameni bogați în România, care nu mai știu ce să facă cu banii? Nu ne mai interesează social sportul? Să nu putem să renovăm spitale. Spitalul din Constanța l-ați văzut cum arată? E posibil așa ceva, după 30 de ani? N-au existat 20-50 de milioane să se renoveze un spital? Oare ce facem noi aici? S-a renovat vreo școală generală? Un teatru? Păi și ce facem?

Asta are menirea să construiască următoarea generație școala - artiștii, sportul și doctorii. Avem nevoie de doctori, de spitale. Și tot stăm, tot stăm, ne certăm între noi, ăla zice de Ionel, ăla zice de Gigel, că e alb, că e negru. Ce ne dorim? Vrem să facem ceva puternic sau doar lucruri mici? Vrem să ne batem iar cu ei? Eu sunt mic, acum sunt mic. Înainte eram mare. Credeți că eu mă simt bine, eu și toți ceilalți care au fost campioni?

Credeți că România nu mai are sportivi? Ați văzut ce face sportul? La toate disciplinele eram campioni. Ne mai dorim ceva, mai vrem ceva sau abandonăm? Nu uitați că sportul e ca o religie. Dacă nu îl mai avem o să avem surprize mari. La noi e prea liniște, România e frumoasă, arată bine, toți vor să vină aici, dar nu știu cine o ține pe loc, cine nu ne lase să ne dezvoltăm”, a mai spus Hagi.

Liderul Generației de Aur a fotbalului românesc a mai atacat multinaționalele și acum doi ani, când a spus că „nu este posibil ca multinaționalele care fac miliarde în România să nu investească nimic în țară”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews