ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consilierul onorific al primului ministru, Gheorghe Popescu, a anunțat marți că România va fi pregătită în 2020 să organizeze la București cele patru partide din cadrul Campionatului European de Fotbal la standardele impuse de UEFA.

„Vom fi pregătiți pentru EURO 2020. Acum nu, dar în 2020 vom fi pregătiți. În două săptămâni eu voi ține o conferință de presă la sediul Guvernului în care voi prezenta care e stadiul actual al proiectului de organizare și ce pași urmează să facem pentru ca în 2020 să fie totul în regulă", a declarat dl. Gheorghe Popescu marți, cu ocazia participării la o expoziție cu tricourile unor jucători legendari ai fotbalului românesc, organizată de Primăria Capitalei cu ocazia intrării în ultimele 500 de zile care ne mai despart de startul EURO 2020.

România răspunde cu organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Națională din București, dar va trebui să pună la dispoziție pentru antrenamentele echipelor naționale încă patru stadioane modernizate corespunzător standardelor UEFA, acestea fiind Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo. În cazul celui din urmă, lucrările vor întârzia din motive juridice, urmând ca stadionul să fie construit în locul velodromului. Dacă nu va fi terminată la timp, noua arenă Dinamo ar putea fi înlocuită de cea din Ploiești, Voluntari, Giurgiu sau Mogoșoaia.
 
Dintre cele patru partide găzduite la București în 2020, trei sunt în cadrul grupei C și una, în faza optimilor de finală. Dacă se califică, echipa națională a României ar putea juca cel puțin două partide la București. Pe Arena Națională confruntările vor avea loc în 14, 18, 22 și 29 iunie 2020.