ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Drăgulescu a cucerit, week-end-ul acesta, două medalii la Cupa Israelului, desfăşurată la Tel Aviv. Gimnastul a câştigat aurul pentru proba de sărituri şi bronzul pentru rezultatele de la bară, la aproape trei ani după ce se retrăsese din competiţiile sportive.

Revenit în sportul care l-a consacrat în luna ianuarie, Marian Drăgulescu a cucerit două medalii la Cupa Israelului, desfăşurată la Tel Aviv, la „Hadar Yosef National Training Center", competiţie la care au mai participat sportivi din Azerbaidjan, Croaţia, Lituania şi Israel. În primul concurs de la reîntoarcerea sa, românul a concurat la cinci aparate (mai puţin la inele), fiind medaliat cu aur la sărituri (nota 15,650) şi cu bronz la bară fixă (14,550).

Ţara noastră a mai fost reprezentată de Daniel Rădeanu şi Andrei Ursache, cel de-al doilea obţinând bronzul la cal cu mânere (14,250).
Într-un comunicat pe această temă, Federaţia Română de Gimnastică transmite: „Alături de Oleg Stepko, Filip Ude, Alexandr Shatilov, Andrei Medvedev şi, nu numai, Marian Drăgulescu a fost una dintre vedetele concursului a cărei evoluţie a fost aşteptată cu mult interes".

Următoarele teste pentru gimnaştii români vor fi reprezentante de Campionatele Naţionale, la Bucureşti, între 25-27 septembrie şi de patrulaterul România-Spania-Ungaria-Norvegia (Bucureşti, în 3 octombrie). Totodată, atât băieţii, cât şi fetele din lotul României se pregătesc pentru participarea la Campionatele Mondiale de la Glasgow, din luna octombrie, la care se vor decide sportivii şi echipele calificate direct la Jocurile Olimpice de la Rio