ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul în jurul mărcii Steaua ia amploare, iar contestatarii lui Gigi Becali susțin că echipa sa nu are dreptul de a evolua în Liga 1 și în competițiile europene. Cel mai vocal contestatar al latifundiarului din Pipera a fost în ultima vreme Jan Pavel, fostul lider al galeriei roș-albastre, însă se pare că în spate acestuia ar exista persoane influente şi cu mulţi bani, care fac parte din loja masonică, anunță ProSport.

Eduard Koler este unul dintre oamenii cu bani care se pare că îl sprijină pe Jan Pavel. Acesta este un fost preşedinte al Rotary Club Mehedinţi, filială a Districtului Rotary 2241 (care acoperă România şi Moldova) – care, la rându-i, face parte din Rotary International, organizaţie cu ramificaţii în toată lumea şi fondată acum peste 100 de ani, în Chicago. Koler a fost sâmbătă la mitingul suporterilor stelişti, unde a urcat pe scenă lângă Pavel şi le-a vorbit celor circa 1.000 de participanţi strânşi în faţa stadionului din Ghencea.

Sursa citată mai sus a mai descoperit faptul că adresa publică de email a lui Eduard Koler, eduard.koler@ksb-design.com, figura în 2011 la datele de contact ale lojei masonice „Hiram 1880", care este afiliată la Marea Lojă Naţională din România.

”Din punct de vedere personal, fără a implica în vreun fel clubul (n.r. – Rotary), eu le-aş spune tuturor că noi reprezentăm tezaurul Stelei. Dacă noi nu suntem suficient de inteligenţi ca să folosim acest tezaur, atunci nu suntem cu nimic mai presus decât domnul Becali. Dacă nu suntem în stare să facem un management, să folosim această comoară de 5 milioane de suporteri, atunci degeaba luăm clubul. Domnul Becali trebuie să înţeleagă că atunci când ai 5 milioane de oameni în spate, nu mai poţi spune că e echipa ta şi faci ce vrei. Pentru că, dacă îi superi pe aceşti suporteri, ai 6 milioane de euro mai puţin la încasări. Şi te poţi trezi cu 10-20 de nebuni cu ceva resurse care să pună întrebări. Şi poţi să ai necazuri. Aroganţa asta prostească, provenită dintr-un anumit grad de cultură, îi face probleme lui Becali", a spus Eduard Koler.

Cei care vor să preia clubul Steaua cer lămurirea situaţiei juridice a prezenţei lui Becali în competiţii, iar aceștia ştiu că actualul proprietar e vulnerabil financiar şi juridic, ceea ce ar uşura demersul de înlăturare a acestuia.

”Becali nu mai are nici bani, nici dorinţă să ţină Steaua. Planul nostru e clar. Vor fi mai întâi 3.000 de membri, apoi încă 2.000. În momentul de faţă e foarte posibil ca domnul Becali să joace pe fals în Liga 1 şi în cupele europene. Şi atunci are o problemă", a mai precizat Koler.

În România, Rotary Club s-a înfiinţat în 1929. După cum scrie chiar pe site-ul oficial www.rotary2241.org, Districtul 2241 (România şi Basarabia) a fost înfiinţat cu sprijinul rotarienilor francezi. La 1 iulie 1996, România a fost denumită de Rotary International „zonă de expansiune rotariană" împreună cu Moldova şi a fost pusă sub comanda elveţianului Jorg Tschipp, denumit „administrator prezidenţial pentru expansiune". În 1999, organizaţia-mamă a decis ca România şi Moldova să devină un nou district, cu numărul 2241.

Citește AICI mai multe detalii despre planurile de preluare a Stelei de către cei de la Rotary Club