ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul scoate la licitație marca Steaua, la un preț de pornire de 3,69 milioane euro/an, fără TVA. În luna februarie, brandul Steaua București, pe care patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, încearcă să-l reobțină, era evaluat la 57,3 milioane de euro, cât brandul de la Fiorentina, Lazio sau Sevilla la acel moment, potrivit profit.ro

Prin Decizie civilă pronunțată de ÎCCJ în decembrie 2014, instanța a dispus anularea mărcii „STEAUA BUCUREȘTI”, folosită de Fotbal Club Steaua București SA, iar Clubul Sportiv al Armatei "STEAUA” București a primit certificatul de înregistrare a mărcii.

Potrivit legii, nefolosirea efectivă a mărcii, în cazul de față „STEAUA BUCUREȘTI”, pentru o perioadă neîntreruptă de 5 ani conferă dreptul oricărei persoane interesate să solicite instanței decăderea titularului din drepturile conferite de marcă.

Din acest motiv, Guvernul se grăbește acum să transfere dreptul asupra mărcii prin licitație, stabilind prețul de pornire sub forma unei plăți anuale, de 3.694.220 euro fără TVA.
 
Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, pentru news.ro, că licitația făcută de Guvern pentru marca Steaua este făcută corect și a precizat că nu este interesat să participe, dar că ar da simbolic 10.000-20.000 de euro pe an.

"Guvernul a scos la licitație pentru că așa se face. Să vedem acum cu cât se vinde. La primul pas cer 3,7 milioane pentru că au făcut o evaluare și așa spune legea. E corect ceea ce fac. Nu este mare suma, e corect făcută licitația, pentru că cei de la Guvern vin și spun: De ce vă certați cu Becali? Scoateți marca la vânzare, să vedem cât costă. Să vedem cu cât se vinde, dar procedura este corectă. Eu asta am și cerut când am fost la MApN și am vorbit cu doamna aceea secretar de stat. Dacă la prima licitație nu vine nimeni, apoi scade până la 50 la sută, apoi se face negociere directă. Eu nu sunt interesat nici la 50 la sută, pentru că nu ai ce să produci de 1.850.000 pe an, deoarece trebuie să-ți mai rămână și ție un leu. Cineva care o ia nu produce banii ăștia, 3,7 milioane pe an", a declarat Becali.