ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul de hackeri ruși cunoscut drept APT28 și Fancy Bears a publicat pe internet noi informații confidențiale ale Agenției Mondiale Antidoping (AMA-WADA) legate de sportivi care au participat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, iar printre aceștia să numără și canotoarea română Roxana Cogianu.

Potrivit documentului, testele antidoping ale Roxanei Cogianu au relevat prezența unei substanțe interzise, dexametazonă, dar canotoarea avea autorizație pentru folosirea acesteia.

Federația Română de Canotaj a reacționat printr-un comunicat de presă:

'Urmare a informațiilor apărute în media privind menționarea sportivei Cogianu Roxana pe lista sportivilor care au folosit substanțe interzise, dorim să facem următoarele precizări: Informațiile publicate se referă la faptul că în anul 2014, sportiva Cogianu Roxana a suferit o intervenție chirurgicală care a necesitat un tratament medicamentos. Conform regulilor WADA, FR Canotaj și sportiva menționată au transmis documentele medicale necesare și au informat Federația Internațională de Canotaj și WADA. Aceasta și nimic mai mult este singura legătura a sportivei Cogianu Roxana cu situația prezentată în diverse medii de informare'', se arată în comunicatul semnat de secretarul general al federației, Sandu Pop.